Gratulerer med en sterk andreplass til J-12 i Nesjar Cup 2016

Postet av VB LIL/JARDAR J04 den 12. Jun 2016

Det var en svært spent gjeng med jenter som var klar for dagens 8. delsfinale. Hei IL hadde slått ut Stag og var vår motstander. Våre jenter var spillemessig overlegne, selv om resultatet tilsier noe annet. Vi vant iallfall kampen 3 – 6 og det var en lykkelig gjeng som kom seg videre til kvartfinalen.

I kvartfinalen ventet Tune fra Østfold, et godt lag som kun hadde avgitt poeng mot Gulset, som kom helt til semifinalen. De møtte et heltent Lommedalslag, og lagene fulgte hverandre hele veien. Det sto 4 – 4 til pause. Med et minutt igjen av andre omgang gikk Tune opp i ledelsen 7 – 6, i et dramatisk sluttminutt presset Lommedalsjente på for en utligning. Kun 2 sekunder før slutt klarte de å få satt ballen i mål, slik at resultat endte uavgjort 7 - 7. Det måtte derfor ekstraomgang til og det skulle avgjøre på den mest spennende måten «Sudden death». Tune startet med ballen og gikk i angrep, men våre jenter sto imot. Vi fikk kontroll på ballen og etter noen nervepirrende sekunder lå den i nota, bak Tunekeeperen.

I semifinalen ventet Herulf fra Moss som var ubeseiret, men mot «aggressive» Lommedalsjenter klarte de ikke å stå imot. Kampen endte til slutt 6 – 1 og jentene var klare for sin aller første finale.

Finalen gikk i Nesjarhallen og på motsatt banehalvdel sto Halsen, et lokalt lag fra Larviksområdet, som samarbeider tett med eliteserieklubben Larvik. Trent av Lina Olsson Rosenberg. Hun spilte på det norske landslaget som tok sølvmedalje i EM 2002. Hun ble årets spiller i norsk eliteserie i 1996 og 1997. Altså ingen hvem som helst i håndballsammenheng. Våre jenter starte kampen friskt og var i ledelsen 2 – 1 halvveis inn i første omgang, Ved pause hadde Halsen gått opp i ledelse 4 – 3. Ut over i andre omgang raknet det litt for slitne jenter fra Lommedalen, finalen endte med tap 13 – 4.

For å sette prestasjonen litt i perspektiv ble det i årets utgave av Nesjar Cup påmeldt 162 lag, hvor av 18 lag var J12/J-2004. I denne puljen ble det totalt spilt 49 kamper. Å ende opp på en andreplass er en veldig sterk prestasjon, som jentene skal være veldig stolte av. Dette lover godt for årene som kommer og det skal bli spennende å følge dem videre.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.