Storfint besøk fra Aleksander A. Kilde

Postet av Lommedalens IL den 30. Jun 2022

Storfint besøk fra Aleksander A. Kilde

Den 15.juni fikk vi besøk fra alpintesset og lommedølingen, Aleksander A. Kilde. Idrettslaget setter utrolig pris på at du tar deg tid til å besøke din moderklubb. 

Ved ankomst hadde ordet spred seg utover Lommedalen, og barn, unge og voksne kom til klubbhuset i Lommedalen for å møte Aleksander. Det ble signert autografer på t-skjorter, alpintutstyr og på andre kreative måter. En ekstra overraskelse var det, da Aleksander sin kjæreste og alpinkjøreren Mikaela Shiffrin ankom sammen med revungen fra Lommedalen. Både Iphone og kulepenner ble kastet rundt, og alle besøkende fikk hver sin autograf og et bilde sammen med alpintparet.

Vi takker alle for oppmøte og gjorde denne dagen minneverdig. Også takk til Aleksander og Mikaela som tok seg tid til alle som stilte spørsmål og ønsket autografer. Vi ønsker dere alt det beste og masse lykke til for kommende sesong.

To RM-SØLV med inn i sommerferien

Postet av Lommedalens IL den 27. Jun 2022

TO FLOTTE RM-SØLV TIL 2007-ERNE
(Skrevet av Harald Grevskott)

Regionsmesterskapfinaler er stas. Spesielt når man har blitt snytt for RM-sluttspill to år på rad på grunn av covid.

Når man har spilt seg inn blant de fire beste i den aller sterkeste serien på hele Østlandet, er det 

ekstra stas å komme til et sluttspill der de fire beste lagene skal gjøre opp sitt mellomværende. 

Der ett lag til slutt står igjen som selveste regionsmesteren.07-lagene til LIL klarte altså ikke bare å komme til RM-sluttspillet, men til selveste RM-finalen både i jente- og gutteklassen i U15. Det har aldri skjedd før!

Så er det selvsagt litt surt å måtte avslutte en ekstra lang sesong med et tap. Det ble nemlig skjebnen til både gutte- og jentelaget i finalene. Men når man får ristet av des den første skuffelsen, må man jammen si seg strålende fornøyd med at både jentene og guttene våre er topp to i hele Region Øst! Gratulerer masse til alle spillerne, coachene, laglederne og støttespillerne på tribunen!


JENTENE TAR STEG

Jentene skulle opp mot den suverene serievinneren Kjelsås. Etter noen store tap for en tid tilbake, har LIL-jentene stadig krøpet nærmere Oslo-laget. I selveste finalen spilte de en av sine beste kamper. Lenge så det ut til at jentene skulle klare å ta steget fullt ut og svært overraskende slå favoritten fra Oslo.

Etter en forrykende start, ledet LIL hele 10-4 etter 1. periode, anført av sine fem ferske J15-landslagsspillere. Kjelsås kom imidlertid til hektene, og kampen jevnet seg ut. Så sent som et stykke ut i 3. periode var stillingen 23-23.

Men så fikk Kjelsås-jentene et skikkelig run. Da gikk lufta litt ut av LIL-jentene, og motstanderen fikk opparbeidet en avgjørende ledelse. Siste periode ble ganske jevnspilt (12-15), men sifrene ble likevel til slutt 63-37 i Kjelsås' favør. Men aldri har Lommedals-jentene vært nærmere!

Coach Harald Laugen har en svært enkel forklaring på det som skjedde:

 - Vi roterte på spillerne slik at alle fikk spille, mens Kjelsås toppet laget. Vi vil investere i alle spillerne slik at vi har med flest mulig til de neste sesongene.

Rene ord for penga! All honnør til coach-teamet som tar denne type avgjørelser! Vi gleder oss allerede til U16-NM neste år, der Lommedalen blir en av favorittene!


BERG-OG-DALBANE FOR GUTTA

Guttene møtte på sin side et noe svekket Bøler-lag grunnet skader. Med fullt lag slo Bøler LIL-gutta med bare 2 poeng - helt i sluttsekundene - for noen uker siden, så dette var en god mulighet for gutta fra dalen.

Men dessverre var ikke spillerne ikke klare fra start og røk direkte på stygge 0-11. Etter dette våknet LIL-gutta litt til live, men måtte registrere at det lyste 15-35 på tavla litt ut i 2. periode. Da så det mørkt ut.

Men Lommedals-gjengen - med tre ferske G15-landslagsspillere i troppen - hadde ikke tenkt å gi seg. Endelig satte gutta fram brystkassa og startet en fantastisk opphenting. Sakte, men sikkert tok de innpå et Bøler-lag som så mer og mer nølende ut.

Et stykke ut i 3. periode tok Lommedalen ledelsen for første gang med 44-43, altså 29-8 i denne perioden. Da trodde de fleste supporterne at dette skulle gå veien.

Men Bøler kan aldri avskrives. De kom tilbake, og kampen sto lenge og vippet. Dessverre falt LIL-gutta litt ut av det fine lagspillet de viste under opphentingen. Det straffet seg, og da kampen ebbet ut, sto det 68-60 i Bølers favør på tavla.

En svært skuffet LIL-gjeng måtte konstatere at den aller siste kampen før sammenslåingen med EB-85, endte med tap. Ekstra surt var det fordi laget stort sett har slått erkerival Bøler i de få kampene som ble spilt under koronaen. Så det er ikke usannsynlig gutta kunne fått meg seg både én og to RM-titler hvis disse sesongene hadde blitt avviklet som normalt.

Med finalen litt på avstand, må gutta like fullt si seg svært fornøyd med innsatsen i årets sesong, som altså innbefatter gull i Bærum Open, bronse i Södertälje Open, 7. plass i G16-NM (en årsklasse opp) og gull i Pirates cup!

Vi gratulerer nok en gang med to flotte sølvmedaljer til 07-lagene!
LOMMEDALSUKA - UKE 25

Postet av Lommedalens IL den 27. Jun 2022

LOMMEDALSUKA - UKE 25

Nok en Lommedalsuke er over for denne gang. Strålende vær, idrettsglede, nye bekjentskaper 

og en enorm deltakelse kan vi se tilbake på når vi nå går inn i sommerferie.


Årets Tine Fotballskole ble igjen gjennomført på Lommedals- og Helsetbanen med fotballglade 

barn. Det ble både cupdager, avslutninger og vannkrig som de fleste gledet seg til.


Breddeidretten kan se tilbake på en nydelig uke der deltakerne fikk prøve ti forskjellige idretter. 

Vi takker alle instruktørene som kom fra sine respektive idretter og som planla og gjennomførte 

sin aktivitet for barna. Vi er ekstremt fornøyde! Idrettene i år var, Tennis, sjakk, orientering, golf, 

frisbeegolf, dans, basket, håndball, SUP og Triatlon. Årets nye idretter var triatlon og frisbeegolf.


Basketcampen er for andre gang med under Lommedalsuka. Vi takker for strålende coaching fra 

årets hovedtrener, Emilie Gomis, og sammen med hjelpetrenere Malene Zakariassen, Mathea 

Lindbråten og Lukas Just Andersen. Det ble selvfølgelig også utdelt priser og premier til 

deltakerne på campens siste dag.


Fotballcampen ble som i år som i fjor gjennomført med flott deltakelse. 40 spillere snørte på seg 

fotballskoene sine og marsjerte inn på Lommedalen Øvre KG. Etter fire flotte dager med ulike 

øvelser. konkurranser og cuper kunne deltakerne ta en vel fortjent sommerferie.


Kultur/Drama gruppen har for alvor satt sitt preg på Lommedalsuka. Gruppen ble fulltegnet bare 

etter noen dager og det skjønner vi godt. Gruppens fire fantastiske ledere har i år satt sammen 

en 30 minutters lang forestilling for foreldre med skuespill, sang og dans. Tusen takk til Annveig, 

Andrea, Lea og Regine som virkelig har fått dette tilbudet på kartet.


Da ønsker vi alle en riktig god sommer, så sees vi til Uke 32 til enda en Lommedalsuke!Treningssamling i juvas for alpintgruppa

Postet av Lommedalens IL den 22. Jun 2022

LIL alpin u12, u14 og u 16 har nå nylig kommet hjem fra et strålende 

opphold, og en god gjennomført treningssamling på Juvaas. 

Treningssamlen bestod av en godt planlagt og variert opplegg med mange 

timer på ski, barmarkstrening og en god dose sosialt. 

Vi takker alle løpere og forelde som la ned en super innsats. 

Takk til Claus ryste og Jon Solemsli som la ned mange timer med 

planleggingen av et supert sportslig opplegg.LIL baskets 07-årgang imponere

Postet av Lommedalens IL den 16. Jun 2022

TO REGIONSFINALER OG ÅTTE PÅ LANDSLAGSSAMLING

Skrevet av, Harald Grevskott

Lommedalens sterke 07-årgang har virkelig imponert i år! Lagene er i ferd med å legge en lang sesong bak seg, med flere utsettelser grunnet covid. Men aldri tidligere har LIL basket hatt en så sterk årgang!

BEGGE LAG SPILLER RM-FINALE

Både G15 og J15 spite seg nemlig nylig fram til finaler i regionsmesterskapet (RM) i Region Øst. Regionssluttspillet avholdes etter endt serie. De fire beste lagene i den sterkeste serien spiller om regionsmestertittelen. Dette skjer gjennom semifinaler og finale. I semifinalene møtes lag nummer én og fire fra serien, mens toer møter treer.

Jentene ble nummer to i serien og møtte dermed tabelltreer Oppsal i semifinalen. Det ble rett og slett en enkel seier for jentene, med sifrene 60-37. Jentene spiller RM-finale mot seriemester Kjelsås onsdag 15. juni i Engebråthallen kl. 21:00!

Gutta ble nummer tre i serien og fikk en langt tøffere kamp mot erkerival Bøler. Oslo-klubben har en svært bred og sterk 07-årgang og stilte med to jevne lag i G15 elite. Bøler-lagene kapret likså godt de to øverste plassene. Semifinalen var jevnspilt helt inn, men LIL-gutta sluttet aldri å kjempe. Til slutt fikk de sin revansje etter noen serietap mot Bøler i år, med en 68-61-seier. Laget spiller RM-finale mot Bøler Blå i Bølerhallen torsdag 16. juni kl. 18:45!

Vi håper på sterk støtte til lagene våre fra trubunen!ÅTTE PÅ LANDSLAG

Ikke nok med det. Nylig ble Norsk Talentcamp (NTC) avholdt for 07-årgangen. Denne nasjonale campen er den siste talentcampen før de første U15-landslagtroppene tas ut. De regionale coachene har valgt ut et antall spillere fra sin region, og alle møtes til en siste samling før landslagsuttakene. Fra LIL ble intet mindre enn seks jente- og fem guttespillere tatt ut til årets NTC! Også det rekord.

Etter campen var spenningen stor. Hvem ble med videre til første landslagssamling? 20 gutter og 20 jenter skulle kalles inn. Da fasiten kom, viste det seg at hele fem jenter og tre gutter var tatt ut! Dermed har faktisk Lommedalen åtte av 40 spillere på de to landslagssamlingene for 07-årgangen! Jentene er, sammen med nabo EB-85, den klubben i Norge med flest spillere i troppen! Mens bare Bøler har flere enn LIL på guttesiden.

Landslagene har samlinger helgene 11.-12. juni og 18.-19. juni. I slutten av sommerferien skal begge lag spille sine første landskamper, som en del av oppkjøringen til neste års viktige U16-sesong. Neste sommer skal nemlig begge landslagene spille både Nordisk mesterskap og EM. Til landskampene vil en tropp på 12 spillere tas ut. Vi GRATULERER alle åtte, ønsker lykke til og krysser fingrene for at flest mulig blir med i kamptroppene!

Dette er spillerne som er tatt ut til landslagssamlingene:

JENTER: Karin Ranes Aslaksen, Kristin Taarud Fingenbaum, Tara Kasim, Astrid Laugen og Ella Thygesen

GUTTER: Ruben Langerød, Markus Forsdal Helvik og Ola Lindbråten

Tidligere i vår bemerket for øvrig begge LIL-lagene seg sterkt i U16-NM, som ble arrangert på Hønefoss. Jentene oppnådde en knallsterk 5. plass - som det eneste laget uten en eneste U16-spiller! Jentene våre er dermed en åpenbar medaljefavoritt foran neste års U16-NM.

Gutta hadde på sin side tre G16-spillere, men de øvrige ti spillerne holdt G15-alder. Laget slo til med en overraskende 7. plass blant de 12 G16-lagene i sluttspillet. 07-gutta slår seg for øvrig sammen med EB-85 etter årets sesong. Dette laget vil også være en meget sterk medaljekandidat i neste års U16-NM.